1. Wasruimte
  2. wasmachine

De beste wasmachines voor je huis

Laatst bijgewerkt: 25 feb. 2024

Stel je voor dat je nooit meer een vervelende wasmiddag hoeft te hebben: geen gezeur om de kleding in de wasmachine te gooien, geen probleem omdat de wasmachine oude kleren niet verwerkt of geen tijd verliezen omdat de wasmachine niet goed werkt. Met deze top 10 wasmachines hoeft dat nooit meer te gebeuren. Bekijk hier onze selectie van de beste wasmachines op de markt, voor elk budget. Van een efficiënte, maar betaalbare optie tot een geavanceerde wasmachine met alle functies die je nodig hebt om je kleding perfect te reinigen. Neem de stress en de moeite uit het wassen van kleding met deze fantastische wasmachine-opties.

De beste 10 wasmachines voor je huis kun je eenvoudig vinden in onze top 10 wasmachines. Zonder enige moeite kun je dan een ideale wasmachine vinden, zonder dat je hier een hele tijd naar op zoek moet. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je op zoek bent naar de beste wasmachines die er op dit moment zijn.

Voor ons was het belangrijk dat we alleen de beste wasmachines in onze top 10 wasmachines hebben staan. Daarom zijn we hard aan de slag gegaan om de 10 beste wasmachines voor je op een rijtje te zetten. Dit hebben we in samenwerking gedaan met een onafhankelijke partij.

Top 10 wasmachines voor je woning

Wonen met de top 10 wasmachines is zeker een goede optie. Op die manier kun je namelijk een woning nog veel meer karakter geven. Voor ons was het vooral belangrijk dat iedereen niet uren hoeft te zoeken naar een goede wasmachines. Niemand zit namelijk op een zoektocht te wachten naar een wasmachine. 

Samen met de onafhankelijke partij zijn we de wasmachines vergelijken aangegaan. We zijn gaan kijken wat de mogelijkheden zijn van een wasmachine en hoe je deze in je huis terug kunt laten komen. Zo weet je precies waar je aan toe bent als koper wanneer je een wasmachine koopt.

Alleen de best geteste artikelen voor je wasmachines

Voordat je een wasmachine koopt wil je natuurlijk wel weten of het een goede wasmachine is. Daarom zijn we voor jou gaan testen welke opties de wasmachines allemaal hebben.

In de top 10 wasmachines staan alleen maar wasmachines die goed uit de vergelijking zijn gekomen. Uit ons onderzoek zijn alleen de best geteste wasmachines voren gekomen en deze kun je vinden in de top 10 wasmachines. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je een wasmachine op onze website ziet staan die niet van goede kwaliteit is.

Picture of Jonathan
Jonathan

Ik ben Jonathan, een gedreven creatieveling geboren en getogen in Amsterdam. Als grafisch ontwerper en fervent reiziger heb ik de wereld verkend en unieke ervaringen opgedaan. Mijn passie voor kunst en cultuur drijft me om steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan en grenzen te verleggen.

Onze top 10 wasmachines

AEG LF628600- 6000 serie ProSense® Wasmachine Wasmachines Energielabel A.

5/5

De AEG LF628600 is een slimme en energiezuinige wasmachine met een energielabel A. Door middel van de ProSense-technologie past deze wasmachine het wasprogramma aan aan het gewicht van de lading, waardoor er energie wordt bespaard. De ProTex-trommel beschermt je kleding tegen krassen en beschadigingen. Deze wasmachine is ook uitgerust met de zuinige inverter motor, die zorgt voor een stille en krachtige wasbeurt. De verschillende wasprogramma's zorgen voor een schoon resultaat, ongeacht het soort kleding of stof. Bovendien heeft deze wasmachine een speciale optie voor het wassen van handdoeken, die de stof extra verzacht en verfrissend maakt.

AEG LR7384BB2 7000 serie ProSteam® Wasmachine Wasmachines 10% zuiniger dan energielabel A.

5/5

Met de AEG LR7384BB2 wasmachine uit de 7000 serie ProSteam® heeft u een energiezuinig toestel in huis. Het verbruik is namelijk 10% zuiniger dan energielabel A. De trommel biedt plaats aan maximaal 8 kg wasgoed. Dankzij de Care trommel worden kledingstukken extra zacht tijdens het wassen. Het hygiëneprogramma verwijdert meer dan 99,99% van alle bacteriën en virussen. Daarnaast past de PreciseWash technologie het energieverbruik en de instellingen automatisch aan naargelang het gewicht van de waslading. Verder zorgt Steam Refresh ervoor dat geurtjes worden neutraliseert en kreuken in kledingstukken worden verminderd. Wil je een extra fris resultaat? Dan kun je met de aromatische stoomgeur de frisheid van je wasgoed nog verder verhogen. Met deze wasmachine heb je een toestel in huis dat niet alleen energiezuinig is, maar ook een optimaal wasresultaat biedt.

Samsung WW90T554AAW Wasmachine.

5/5

Samsung WW90T554AAW/S2 wasmachine heeft een vermogen van 1400 toeren, wat resulteert in een verbeterde reiniging. Deze energiezuinige wasmachine heeft een energieklasse van A. Bovendien heeft de wasmachine een 9 kg vulgewicht en een AddWash-deur, waarmee je gemakkelijk wasgoed kunt toevoegen tijdens een lopend wasprogramma. De AddWash-deur is ideaal voor het toevoegen van wasgoed dat je vergeten bent. Daarnaast kun je ook later in het programma kleren toevoegen via de AddWash-deur, die alleen gespoeld of gecentrifugeerd hoeft te worden. De Samsung WW90T554AAW/S2 wasmachine is voorzien van verschillende wasprogramma's, zoals een speciaal kort programma, een duurzaam programma, een handwasprogramma en een gemengd programma. Bovendien heeft de wasmachine een verhoogde bescherming tegen lekkages, waardoor je minder kans hebt op wateroverlast. De wasmachine is ook voorzien van een Smart Control-functie, waarmee je de wascyclus kunt starten, stoppen en beheren met je smartphone.

Indesit vrijstaande wasmachine: 7,0 kg EWD 71452 W EU N.

5/5

De EWD 71452 W EU N wasmachine van Indesit is een voorlader met een modern ontwerp. Deze wasmachine heeft een vulgewicht van 7kg, waardoor het ideaal is voor middelgrote gezinnen. De wasmachine configureert de was met een snelheid van 1400 toeren. Daarnaast is deze wasmachine zeer energiezuinig, getuige het energielabel E. De wasmachine beschikt over verschillende wasprogramma's, waaronder een speciale korte wasprogramma dat je was in slechts 15 minuten reinigt. Daarnaast biedt de wasmachine een handige voorwasfunctie, waarmee je de wasmachine kunt vullen met een klein beetje water en een speciaal reinigingsmiddel. De wasmachine is ook uitgerust met een speciale antikalkfunctie, waarmee je de levensduur van de wasmachine verlengt. De Indesit EWD 71452 W EU N wasmachine is een krachtig, energiezuinig apparaat dat ideaal is voor middelgrote gezinnen. Met zijn vele handige functies, zoals het korte wasprogramma en de antikalkfunctie, biedt deze wasmachine een betrouwbare waservaring.

Samsung WW90TA049TH EcoBubble 5000 serie Wasmachine.

5/5

De Samsung WW90TA049TH/EN EcoBubble wasmachine is een duurzame oplossing voor het wassen van uw kleding. Deze wasmachine maakt gebruik van de nieuwste technologie voor het wassen van de kleding. De EcoBubble technologie creëert schuim, dat water en wasmiddel diep in de stof dringt voor een grondiger reiniging. Dankzij de BubbleSoak technologie kunnen hardnekkige vlekken effectiever worden verwijderd. De Samsung WW90TA049TH/EN EcoBubble wasmachine heeft ook een DrumClean programma dat ervoor zorgt dat de trommel schoon en hygiënisch gehouden wordt. Bovendien heeft deze wasmachine de Diamond trommel, waarmee kleding wordt beschermd tegen schade en kreukvorming. De wasmachine heeft daarnaast ook een energiezuinige A+++ energielabel. Deze wasmachine is dus een ideale oplossing voor het wassen van kleding, waarbij uw kleding effectief gewassen wordt en tegelijkertijd energie wordt bespaard.

WLA 6WM1000M Wasmachine.

5/5

De WLA 6WM1000M is uitgerust met een zuinige en krachtige motor die de lucht langs de kleding blaast om zo het droogproces te versnellen. De unieke luchtstroomtechnologie voorkomt vervorming en verkleuring van je kleding. De temperatuur van de lucht wordt geregeld door sensoren die voorkomen dat kleding te warm of te koud wordt. De WLA 6WM1000M wasmachine biedt ook de mogelijkheid om uw kleding te verfrissen, te verzachten en te ontkreuken. Deze functie voorkomt dat uw kleding geurig en zacht aanvoelt. Met de timer-instelling kunt u de droogtijd instellen om te voorkomen dat uw kleding te lang wordt gedroogd. De energiezuinige droger is uitgerust met een groot display waarop alle informatie wordt gepresenteerd, zodat u altijd eenvoudig kan zien hoe lang het droogproces duurt.

Everglades EVWM71401AW Wasmachine 7KG A Klasse Stoomfuncties Koolborstelloze Motor.

5/5

De Everglades EVWM71401AW-Wasmachine heeft 7 kilogram aan vulgewicht en beschikt over 15 programma’s. De wasmachine heeft een A-klasse energielabel, wat betekent dat het energiezuinig is en een goede prestatie levert. De koolborstelloze motor maakt de wasmachine stil en energiezuinig. Deze motor is ook extreem duurzaam en zal de levensduur van de wasmachine verlengen. Daarnaast is de wasmachine ook voorzien van stoomfuncties. Met behulp van stoom krijg je een betere textuur en zachtheid van de stoffen, waardoor ze langer meegaan. Met deze wasmachine kun je ook allergieën beter behandelen door middel van stoom. De optie voor gekozen programma's wordt ook getoond op het LED-scherm, waardoor je de voortgang van de wascyclus kunt volgen. Met de extra optie voor handwas, kun je ook je delicate kledingstukken met de hand wassen.

Samsung Bespoke WW11BB504AABS2 5000 serie Wasmachine.

5/5

De Samsung WW11BB504AABS2 wasmachine biedt je de mogelijkheid om je wasgoed op een hygiënische en energiezuinige manier te wassen. De wasmachine heeft een enorm grote inhoud van 11kg, waarmee je veel wasgoed in één keer kunt wassen. Bovendien is de wasmachine uitgerust met een slim AI Control-systeem dat je gewoontes en programma's onthoudt, zodat je de wasmachine gemakkelijk op afstand kunt bedienen via de SmartThings app. De wasmachine is uitgerust met een draaiknop en een digitaal display, waarmee je eenvoudig een van de 22 programma's kunt selecteren, waaronder DrumClean, SilentWash en een Hygiene Steam-programma. Dankzij deze geavanceerde technologie kun je met gemak je wasgoed wassen.

Everglades EVWM91402AG Wasmachine 9KG A Klasse Stoomfuncties Koolborstelloze Motor.

5/5

De Everglades EVWM91402AG-Wasmachine is een uitstekend toestel voor al uw wasgoed. De wasmachine heeft een vulgewicht van 9 kg en beschikt over 15 programma's, waaronder de A-klasse-efficiëntieprogramma's. Het toestel heeft verschillende stoomfuncties die verkreukeld wasgoed ontspannen en kreuken en plooien verminderen. Bovendien heeft het toestel een koolborstelloze motor, wat inhoudt dat het met minder energie en minder lawaai werkt. De wasmachine heeft ook een speciale kinderslotfunctie, waarmee u de machine kunt vergrendelen als uw kinderen er in de buurt zijn. Ook heeft de machine een korte cyclusoptie, waarmee u uw wasgoed slim en snel kunt wassen. Bovendien is het toestel voorzien van een startuitstel- en tijdprogrammeerfunctie, zodat u de wasmachine kunt instellen wanneer het u het meest uitkomt.

Beko WTV8716XWWST Steamcure Wasmachine.

5/5

De Beko WTV8716XWWST Steamcure Wasmachine is een innovatief apparaat dat uw wasgoed schoon en fris houdt. Het heeft een unieke EcoTub-trommel, een wassysteem dat plastic afval omvormt tot een waardevolle grondstof. Deze trommel heeft een capaciteit van 8 kg en is gemaakt van ongeveer 60 gerecyclede PET-flessen. Deze trommel is dus zeer milieuvriendelijk, zonder dat de kwaliteit of performance ervan achteruitgaan. Daarnaast heeft de Beko WTV8716XWWST Steamcure Wasmachine een reeks innovatieve technologieën die uw wasgoed reinigt, verzorgt en verfrist. Het heeft een SteamCure-programma dat het wasgoed verzorgt door het te verstuiven met stoom. Het heeft ook een Time Manager-functie die de duur van het wasprogramma aanpast aan de hoeveelheid wasgoed in de trommel. De wasmachine heeft ook een EcoTime-programma dat de wascyclus verkort en water en energie bespaart. Bovendien heeft het een energieefficiëntieklasse A+++, wat betekent dat het energieverbruik laag is.

Ons laatste woord over de wasmachines test

De beste 10 wasmachines hebben we eenvoudig voor je op een rijtje gezet maar het is wel goed om zelf ook nog een wasmachines vergelijking te maken. Dan weet je zeker dat je de ideale wasmachine in huis haalt en dat je de komende tijd ook geen nieuwe meer hoeft te kopen.

Voor veel mensen helpt onze top 10 wasmachines erg om een startpunt te hebben. Je kunt het beste onze top 10 wasmachines gebruiken als beginpunt en daarna zelf verder kijken welke wasmachine bij je past.

Conclusie van deze wasmachines vergelijking

Ons artikel is klaar en we hopen dat jullie tevreden zijn met de top 10 producten. We hebben de beste wasmachines onder elkaar gezocht zodat je, met een gerust hart, het beste product kunt uitkiezen dat bij jouw behoeften past. De meeste wasmachines beschikken over een scala aan functies en je kunt deze functies gebruiken om je kleding in no-time schoon te krijgen! Om je verder te helpen, hebben we ook contactgegevens voor als je nog vragen hebt. Je kunt ons op elk moment mailen of bellen wanneer je meer informatie nodig hebt. Hopelijk kunnen we je op deze manier verder helpen met je zoektocht naar de beste wasmachine!

Disclaimer: bij wonenmaster.nl reviewen we wasmachines we zijn echter niet verantwoordelijk voor deze wasmachines en de verkoop ervan.

Gepubliceerd op: 4 apr. 2023

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over deze top 10 wasmachines

Wat is de beste wasmachine voor je woning? Want dit kan voor iedere woning best wel verschillen. De inrichting van je woning kan door een wasmachine er ineens heel anders uit zien. Daarom is het goed om te kijken hoe je woning er op dit moment uit ziet. 

Wij helpen je hier graag mee door middel van verschillende blogs die je op onze websites kunt lezen. In deze blogs leggen we je precies uit welke mogelijkheden er zijn en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Zo koop je zeker weten de beste wasmachine.

Het is wel handig om alle informatie over de wasmachines te verzamelen voordat je er eentje koopt. Op onze website kun je een hoop informatie over de wasmachines lezen. Daarnaast kun je zelf nog wat onderzoek doen op het internet als je een hele hoop informatie mist. 

Meestal hebben wij ook nog extra informatie over de wasmachines in de top 10 wasmachines staan. De wasmachine ervaringen laten bijvoorbeeld zien of een wasmachine goed is en we delen het als er een nieuwe wasmachine uitkomt. Meestal kun je dus wel een hoop informatie van onze website af halen.

Iedereen kan een wasmachine in zijn of haar woning plaatsen. Het maakt dus niet uit wat voor een soort woning je hebt. Het ligt echt aan je eigen smaak en waarom je een wasmachine koopt. Per persoon kan het namelijk verschillen waarom je een wasmachine ideaal voor in je woning vindt. 

Een wasmachine kopen wordt ook wel eens voor iemand anders gedaan. Het is dan een cadeautje. Wat is de beste wasmachine voor iemand anders weet je vaak ook niet. Het is dus even kijken wat handig is en wat niet.

AEG LF628600- 6000 serie ProSense® Wasmachine Wasmachines Energielabel A. is de wasmachine die best getest is na onze wasmachines vergelijking. 

Indien je deze wasmachine wenst te kopen kun je op de button onderaan de productomschrijving klikken. Je komt dan in de webwinkel terecht waar je deze wasmachine kopen kunt.