1. Veiligheid
  2. brandblusser

De beste brandblussers voor je huis

Laatst bijgewerkt: 25 feb. 2024

De angst om slachtoffer te worden van een brand is een angst die veel mensen hebben. Branden kunnen zich snel verspreiden maar gelukkig zijn er manieren om het te voorkomen. De beste manier is om een brandblusser te kopen die je in huis kunt houden, voor als een brand plaatsvindt. Maar welke brandblusser is de beste? Onze medewerkers hebben een diepgaand onderzoek gedaan naar de top 10 brandblussers die je kunt kopen, zodat je precies kunt zien welke het beste zijn in prestatie en prijs. Blijf lezen om meer te weten te komen over de beste brandblussers!

De beste 10 brandblussers voor je huis kun je eenvoudig vinden in onze top 10 brandblussers. Zonder enige moeite kun je dan een ideale brandblusser vinden, zonder dat je hier een hele tijd naar op zoek moet. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je op zoek bent naar de beste brandblussers die er op dit moment zijn.

Voor ons was het belangrijk dat we alleen de beste brandblussers in onze top 10 brandblussers hebben staan. Daarom zijn we hard aan de slag gegaan om de 10 beste brandblussers voor je op een rijtje te zetten. Dit hebben we in samenwerking gedaan met een onafhankelijke partij.

Top 10 brandblussers voor je woning

Wonen met de top 10 brandblussers is zeker een goede optie. Op die manier kun je namelijk een woning nog veel meer karakter geven. Voor ons was het vooral belangrijk dat iedereen niet uren hoeft te zoeken naar een goede brandblussers. Niemand zit namelijk op een zoektocht te wachten naar een brandblusser. 

Samen met de onafhankelijke partij zijn we de brandblussers vergelijken aangegaan. We zijn gaan kijken wat de mogelijkheden zijn van een brandblusser en hoe je deze in je huis terug kunt laten komen. Zo weet je precies waar je aan toe bent als koper wanneer je een brandblusser koopt.

Alleen de best geteste artikelen voor je brandblussers

Voordat je een brandblusser koopt wil je natuurlijk wel weten of het een goede brandblusser is. Daarom zijn we voor jou gaan testen welke opties de brandblussers allemaal hebben.

In de top 10 brandblussers staan alleen maar brandblussers die goed uit de vergelijking zijn gekomen. Uit ons onderzoek zijn alleen de best geteste brandblussers voren gekomen en deze kun je vinden in de top 10 brandblussers. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je een brandblusser op onze website ziet staan die niet van goede kwaliteit is.

Jonathan
Jonathan

Ik ben Jonathan, een gedreven creatieveling geboren en getogen in Amsterdam. Als grafisch ontwerper en fervent reiziger heb ik de wereld verkend en unieke ervaringen opgedaan. Mijn passie voor kunst en cultuur drijft me om steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan en grenzen te verleggen.

Onze top 10 brandblussers

Schuimblusser 6 liter Inclusief keuringssticker en bevestigingsbeugel Voldoet aan de wettelijke eisen.

5/5

De schuimblusser 6 liter van Veiligheid Centraal is een uitstekend product voor het blussen van branden. De cilinder is gemaakt van sterk staal en heeft een hoogwaardige polyester poedercoating aan de buitenzijde en een flexibele coating aan de binnenzijde. De nozzle levert een krachtig sproeipatroon dat het blusschuim een maximale bluskracht geeft. Daarnaast is het ventiel gemaakt van geperst messing en is het voorzien van een manometer en een testaansluiting. De cilinder is ook beschermd door een stalen voet. De schuimblusser 6 liter van Veiligheid Centraal is uitgerust met een keuringssticker en een bevestigingsbeugel, zodat het product klaar is voor gebruik. Daarnaast is het voorzien van alle wettelijke eisen, waardoor u er zeker van kunt zijn dat u een veilig product aanschaft. De schuimblusser is dus een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een betrouwbare en veilige blusser.

OgnioChron Brandblusser poeder 1 kg 8A 34B Met montagebeugel Ook voor auto, boot, caravan of camper Poederblusser.

5/5

Met de OgnioChron Brandblusser poeder 1 kg 8A 34B Met montagebeugel heb je een betrouwbare en krachtige brandblusser om je te beschermen tegen brand. Deze brandblusser is gemaakt van een hoogwaardig materiaal en is zeer effectief. Het poeder dat gebruikt wordt in deze brandblusser is uiterst effectief tegen zowel kleine als grote branden. De OgnioChron Brandblusser heeft een montagebeugel, waardoor hij makkelijk aan de muur te bevestigen is. Daarnaast is hij ook geschikt voor auto's, boten, caravans of campers, waardoor je altijd beschermd bent tegen brand. Het poeder dat gebruikt wordt in deze brandblusser is een gemakkelijk te gebruiken brandblusser dat bijna onmiddellijk effectief is tegen brand. Het poeder is zo samengesteld dat het geen schade toebrengt aan de apparatuur of de omgeving waar het wordt gebruikt.

ANAF PS1-XN ABC Poederblusser 1KG + ophangbeugel, inclusief 1 jaar keuring.

5/5

De ANAF PS1-XN ABC Poederblusser 1KG is een kleine, maar krachtige poederblusser die ideaal is voor thuis, op kantoor en in de auto. Met een gewicht van slechts 1 kg is deze poederblusser makkelijk te verplaatsen en is hij uitermate geschikt voor het blussen van kleine brandjes. Ook is deze poederblusser uitgerust met een ophangbeugel die het makkelijk maakt om de poederblusser op te hangen. Daarnaast is de poederblusser voorzien van een handleiding die op de poederblusser zelf gedrukt staat. De ANAF PS1-XN ABC Poederblusser kan gebruikt worden voor het blussen van branden in de volgende brandklassen: A, B en C. Ook wordt de poederblusser geleverd met een jaarkeuring, zodat je zeker weet dat je altijd goed voorbereid bent op een eventueel brandgevaar. Kortom, de ANAF PS1-XN ABC Poederblusser 1KG is de ideale poederblusser voor thuis, op kantoor en in de auto.

SAVS® Brandblus box Poeder klein Brandblusser poeder 1 kg Blusdeken 100 x 100 cm Blusrating 8A 34B Met montagebeugel.

5/5

De SAVS® Brandblus box Poeder klein is hier perfect voor geschikt. Deze brandblusser bevat een 1 kg bluspoeder, wat genoeg is om een brand te blussen in een kleine ruimte. Daarnaast wordt de set geleverd met een blusdeken van 100 x 100 cm, waarmee je de vlammen kunt bedekken. De brandblusser heeft een blusrating van 8A 34B en is voorzien van een handige montagebeugel. Je bent met de SAVS® Brandblus box Poeder klein altijd voorbereid op een eventuele brand. Het compacte formaat maakt de brandblusser eenvoudig te plaatsen in kleine ruimtes. Het 1 kg bluspoeder is geschikt voor alle soorten branden, waaronder elektrische, gas- en vloeistofbranden. Daarnaast is de blusdeken van 100 x 100 cm ideaal om de vlammen te bedekken. De montagebeugel maakt het plaatsen en verplaatsen ervan makkelijker. Met de SAVS® Brandblus box Poeder klein ben je altijd voorbereid op een brand. De set bevat alles wat je nodig hebt om snel en effectief een brand te blussen. Kortom, een must-have voor ieder huishouden.

Smartwares FEX-15230 Brandblusser 3 Liter Schuim Inclusief ophangbeugel Brandklasse AB BSI Gecertificeerd.

5/5

De Smartwares FEX-15230 Brandblusser is een BSI gecertificeerde brandblusser die de brandklasse AB dekt. Dit betekent dat de blusser zowel kleine als middelgrote branden kan blussen. De brandblusser heeft een inhoud van 3 liter schuim en is daarom zeer geschikt voor thuis. Door de ophangbeugel die bij de brandblusser geleverd wordt, kun je de blusser overal eenvoudig opbergen. Deze Smartwares FEX-15230 Brandblusser is een uitermate krachtige en eenvoudig te bedienen brandblusser. Deze brandblusser is ontworpen om direct in actie te komen bij het eerste teken van brand. Het heeft een duurzaam en sterke behuizing die bestand is tegen schokken en trillingen. Door de handige ophangbeugel heb je je blusser altijd bij de hand. De brandblusser is makkelijk te bedienen waardoor je snel kunt reageren bij een brand.

Brandblusser 2L AB F schuim + manometer.

5/5

Deze brandblusser van 2 liter AB F schuim met manometer is ideaal voor brandpreventie in huishoudens. Het is ontwikkeld om keukenbranden en vetbranden te bestrijden en heeft een F-klasse van 25F. Deze brandblusser heeft 8A, 70B, 25F, AFFF, CE0029, EN3/7, PED 97/23/EC en MED 96/98/EC certificeringen en voldoet aan de meest recente veiligheidsnormen. Het product is uitgerust met een manometer die de druk in de tank aangeeft, waardoor je altijd kunt zien of de brandblusser klaar voor gebruik is. Bovendien is het licht van gewicht en gemakkelijk te gebruiken, waardoor het een ideale oplossing is voor brandpreventie in huishoudens. Deze brandblusser is ook gemakkelijk op te bergen en duurzaam.

Ogniochron Brandblusser poeder 2 kg GP-2x ABC/MP.

5/5

De Ogniochron Brandblusser poeder 2kg GP-2x ABC/MP is een dubbelfunctionele brandblusser die is ontworpen om uw huis, auto, boot, caravan of camper te beschermen. Het is een krachtige blusser met een inhoud van 2 kilogram en is geschikt voor het blussen van klassen A, B en C branden, zowel in natte als droge stoffen. De poederblusser is voorzien van een handige montagebeugel, waardoor het eenvoudig op te hangen is. De blusser maakt gebruik van een veiligheidsventiel en een drukregelaar, waardoor het bij het gebruik niet te veel druk heeft. Het poeder wordt automatisch verspreid via de drukregelaar, wat de gebruiker meer controle geeft over de blusser. De blusser is voorzien van een duidelijke en eenvoudig te begrijpen gebruiksaanwijzing.

Schuimblusser 6 liter Inclusief keuringssticker en bevestigingsbeugel 3 stuks Voldoet aan de wettelijke eisen.

5/5

De Schuimblusser 6 liter van Veiligheid Centraal is een uitstekende oplossing voor het blussen van kleine branden. Het bevat een 6 liter inhoud en is uitgerust met een keuringssticker en 3 bevestigingsbeugels. Het is bovendien volledig in overeenstemming met de wettelijke eisen. De schuimblusser is stevig en sterk opgebouwd uit een stalen cilinder. De buitenzijde is voorzien van een hoogwaardige polyesterpoedercoating en de binnenzijde is bedekt met een flexibele coating. Bovendien is de speciale sproeinozzle voorzien van een optimaal sproeipatroon, wat het blusschuim een maximale bluskracht geeft. Het ventiel is gemaakt van geperst messing en is uitgerust met een manometer en testaansluiting. Ten slotte beschermt de stalen voet de cilinder tegen beschadigingen. Met de Schuimblusser 6 liter van Veiligheid Centraal kun je kleine branden effectief blussen. De hoogwaardige materialen en het perfecte sproeipatroon zorgen ervoor dat je bedrijf altijd voorbereid is op eventuele brandgevaarlijke situaties.

Prymos Universele spraybrandblusser.

5/5

De Prymos Universele brandblusser is een veiligheidsproduct dat geschikt is voor vrijwel alle branden. De blusser heeft een garantie van minimaal 5 jaar en is geschikt voor de klassen A, B en F. In slechts enkele seconden verstikt de blusser het vuur door de simpele druk op de knop. Het product is licht in gewicht, compact en met één hand te bedienen. Door de Micro-Fog-Technology spuitknop is de blusser zeer efficiënt en verspilling wordt zo veel mogelijk voorkomen. De Prymos Universele brandblusser is voor iedereen, ongeacht leeftijd, eenvoudig te gebruiken. De blusser is geschikt voor branden van vrijwel alle typen waaronder vetbranden en branden bij elektrische installaties. Door de gerichte straal en de hoge blusrating van 5A, 21B en 15F (15 liter frituurvet) is de blusser zeer effectief. Prymos heeft de meeste ervaring met spray brandblussers en het productieproces wordt zelf in eigen beheer uitgevoerd. Hierdoor is de kwaliteit van de blusser altijd gewaarborgd.

Smartwares 10.018.56 Brandblusser 1kg Poeder Inclusief ophangbeugel Brandklasse ABC BSI Gecertificeerd.

5/5

De Smartwares 10.018.56 Brandblusser is een krachtige en betrouwbare brandblusser die je helpt om direct te handelen bij een brand. Hij heeft een inhoud van 1 kg, wat hem ideaal maakt om mee te nemen in de auto, caravan of boot. Deze poederbrandblusser is BSI-gecertificeerd en heeft een brandklasse ABC. Dit betekent dat hij geschikt is om de meeste soorten branden te blussen, zoals schadelijke vaste stoffen, brandbare vloeistoffen en ook elektrische branden. De brandblusser wordt geleverd met een ophangbeugel, zodat je hem gemakkelijk kunt ophangen en altijd bij de hand hebt. Met de Smartwares 10.018.56 Brandblusser kun je altijd op de voorbereide zijn en direct handelen bij een brand.

Ons laatste woord over de brandblussers test

De beste 10 brandblussers hebben we eenvoudig voor je op een rijtje gezet maar het is wel goed om zelf ook nog een brandblussers vergelijking te maken. Dan weet je zeker dat je de ideale brandblusser in huis haalt en dat je de komende tijd ook geen nieuwe meer hoeft te kopen.

Voor veel mensen helpt onze top 10 brandblussers erg om een startpunt te hebben. Je kunt het beste onze top 10 brandblussers gebruiken als beginpunt en daarna zelf verder kijken welke brandblusser bij je past.

Conclusie van deze brandblussers vergelijking

Het is duidelijk dat investeren in een brandblusser van cruciaal belang is vanwege het voorkomen van ernstig materiaal schade aan bedrijven en huizen. Een goed aangebrachte brandblusser vermindert het risico van erger schade aanzienlijk. We hopen dat u de informatie in dit artikel over de top 10 producten nuttig heeft gevonden. Kies dus uw brandblusser met grote zorg, gezien het een fundamenteel hulpmiddel is voor bescherming tegen brand en andere gevaren. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen als u vragen hebt of enig advies nodig heeft bij het selecteren van de juiste brandblusser.

Disclaimer: bij wonenmaster.nl reviewen we brandblussers we zijn echter niet verantwoordelijk voor deze brandblussers en de verkoop ervan.

Gepubliceerd op: 4 apr. 2023

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over deze top 10 brandblussers

Wat is de beste brandblusser voor je woning? Want dit kan voor iedere woning best wel verschillen. De inrichting van je woning kan door een brandblusser er ineens heel anders uit zien. Daarom is het goed om te kijken hoe je woning er op dit moment uit ziet. 

Wij helpen je hier graag mee door middel van verschillende blogs die je op onze websites kunt lezen. In deze blogs leggen we je precies uit welke mogelijkheden er zijn en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Zo koop je zeker weten de beste brandblusser.

Het is wel handig om alle informatie over de brandblussers te verzamelen voordat je er eentje koopt. Op onze website kun je een hoop informatie over de brandblussers lezen. Daarnaast kun je zelf nog wat onderzoek doen op het internet als je een hele hoop informatie mist. 

Meestal hebben wij ook nog extra informatie over de brandblussers in de top 10 brandblussers staan. De brandblusser ervaringen laten bijvoorbeeld zien of een brandblusser goed is en we delen het als er een nieuwe brandblusser uitkomt. Meestal kun je dus wel een hoop informatie van onze website af halen.

Iedereen kan een brandblusser in zijn of haar woning plaatsen. Het maakt dus niet uit wat voor een soort woning je hebt. Het ligt echt aan je eigen smaak en waarom je een brandblusser koopt. Per persoon kan het namelijk verschillen waarom je een brandblusser ideaal voor in je woning vindt. 

Een brandblusser kopen wordt ook wel eens voor iemand anders gedaan. Het is dan een cadeautje. Wat is de beste brandblusser voor iemand anders weet je vaak ook niet. Het is dus even kijken wat handig is en wat niet.

Schuimblusser 6 liter Inclusief keuringssticker en bevestigingsbeugel Voldoet aan de wettelijke eisen. is de brandblusser die best getest is na onze brandblussers vergelijking. 

Indien je deze brandblusser wenst te kopen kun je op de button onderaan de productomschrijving klikken. Je komt dan in de webwinkel terecht waar je deze brandblusser kopen kunt.