1. Veiligheid
  2. slimme thermostaat

De beste slimme thermostaten voor je huis

Laatst bijgewerkt: 25 feb. 2024

Stel je eens voor: je maakt je klaar voor een nieuwe dag en je realiseert je dat je de temperatuur in je huis niet hebt aangepast. Als je een slimme thermostaat hebt, hoeft je je daar geen zorgen over te maken. Met een slimme thermostaat pas je de temperatuur in je huis automatisch aan, zonder dat je er zelfs maar een vinger voor hoeft uit te steken. Maar welke slimme thermostaat komt als de beste uit de bus? Gelukkig hebben onze medewerkers alvast voor je onderzocht welke slimme thermostaat de beste zijn op dit moment. Ze hebben een top 10 gemaakt van slimme thermostaten die je kunt toepassen voordat je koopt. Blijf lezen om te ontdekken wat deze top 10 is en waarom deze slimme thermostaat de beste zijn.

De beste 10 slimme thermostaten voor je huis kun je eenvoudig vinden in onze top 10 slimme thermostaten. Zonder enige moeite kun je dan een ideale slimme thermostaat vinden, zonder dat je hier een hele tijd naar op zoek moet. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je op zoek bent naar de beste slimme thermostaten die er op dit moment zijn.

Voor ons was het belangrijk dat we alleen de beste slimme thermostaten in onze top 10 slimme thermostaten hebben staan. Daarom zijn we hard aan de slag gegaan om de 10 beste slimme thermostaten voor je op een rijtje te zetten. Dit hebben we in samenwerking gedaan met een onafhankelijke partij.

Top 10 slimme thermostaten voor je woning

Wonen met de top 10 slimme thermostaten is zeker een goede optie. Op die manier kun je namelijk een woning nog veel meer karakter geven. Voor ons was het vooral belangrijk dat iedereen niet uren hoeft te zoeken naar een goede slimme thermostaten. Niemand zit namelijk op een zoektocht te wachten naar een slimme thermostaat. 

Samen met de onafhankelijke partij zijn we de slimme thermostaten vergelijken aangegaan. We zijn gaan kijken wat de mogelijkheden zijn van een slimme thermostaat en hoe je deze in je huis terug kunt laten komen. Zo weet je precies waar je aan toe bent als koper wanneer je een slimme thermostaat koopt.

Alleen de best geteste artikelen voor je slimme thermostaten

Voordat je een slimme thermostaat koopt wil je natuurlijk wel weten of het een goede slimme thermostaat is. Daarom zijn we voor jou gaan testen welke opties de slimme thermostaten allemaal hebben.

In de top 10 slimme thermostaten staan alleen maar slimme thermostaten die goed uit de vergelijking zijn gekomen. Uit ons onderzoek zijn alleen de best geteste slimme thermostaten voren gekomen en deze kun je vinden in de top 10 slimme thermostaten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je een slimme thermostaat op onze website ziet staan die niet van goede kwaliteit is.

Jonathan
Jonathan

Ik ben Jonathan, een gedreven creatieveling geboren en getogen in Amsterdam. Als grafisch ontwerper en fervent reiziger heb ik de wereld verkend en unieke ervaringen opgedaan. Mijn passie voor kunst en cultuur drijft me om steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan en grenzen te verleggen.

Onze top 10 slimme thermostaten

tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+ Inclusief 4 Slimme Radiatorknoppen.

5/5

Kies voor deze slimme thermostaat starterskit v3+ als je een geavanceerde en energiebesparende oplossing wilt voor het verwarmen van je woning. Deze thermostaat is eenvoudig te installeren, aangesloten op je bestaande bedrading. Je krijgt er 4 slimme radiatorknoppen bij, waarmee je de temperatuur van elke kamer zelf kunt regelen. Door deze slimme radiatorknoppen is het mogelijk om de temperatuur in elke kamer te verhogen of verlagen, afhankelijk van wat je nodig hebt. De tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+ is voorzien van veel innovatieve technologieën. Je kunt de temperatuur in elke kamer apart instellen en de thermostaat past zich automatisch aan aan de weersomstandigheden. Je kunt ook je persoonlijke voorkeuren instellen, zoals het moment waarop je wilt dat de verwarming aan- en uitgaat. Bovendien is de thermostaat voorzien van een geavanceerde energiebesparende modus, waardoor je kunt genieten van een comfortabele temperatuur in huis en tegelijkertijd energie kunt besparen.

Netatmo Slimme Thermostaat Modulerend OpenTherm Cv-ketel.

5/5

De Netatmo Slimme Thermostaat Modulerend OpenTherm Cv-ketel is het ideale product voor het eenvoudig bedienen van je verwarming. De modulerende thermostaat stelt je in staat om de temperatuur geleidelijk aan te laten gaan naar het ingestelde aantal graden, waardoor je verwarming niet onnodig hoeft te stoken. Hierdoor heb je meer rendement en energiebesparing waardoor je milieuvriendelijker bent. Deze slimme thermostaat is eenvoudig te installeren en is uitgerust met verschillende handige functies, zoals een geïntegreerde timer, een afstandsbediening en een energiebesparende modus. Naast het feit dat je er energie mee kunt besparen, zorgt de thermostaat ook voor een comfortabel binnenklimaat. Je kunt precies instellen wat je nodig hebt en de thermostaat regelt de rest. Bovendien is de thermostaat ook uitgerust met de beste veiligheidskenmerken, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je geen ongewenste gasten in je huis krijgt.

Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Bedraad.

5/5

De Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Bedraad is een verfijnde en compacte oplossing voor het beheren van de temperatuur in uw huis. U kunt deze thermostaat gemakkelijk installeren en heeft een groot aantal instellingen om uw prestaties te personaliseren. De Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Bedraad biedt u een intuïtief bedieningspaneel waarmee u eenvoudig de temperatuur kunt aanpassen. De thermostaat is geoptimaliseerd voor prestaties in alle seizoenen en biedt u een energiebesparende, precieze temperatuurcontrole. De Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Bedraad heeft een geavanceerd systeem waarmee u kunt genieten van een optimale prestatie in uw huis. U kunt de thermostaat instellen op een kamertemperatuur die u het meest comfortabel vindt, waardoor u energie kunt besparen. De thermostaat is ook voorzien van een nachtmodus die warmte overdag opwarmt en 's nachts verkoelt, waardoor u een aangename kamertemperatuur krijgt. Bovendien heeft de thermostaat een geavanceerd systeem waarmee de luchtvochtigheid in uw huis wordt bewaakt. Zo kunt u genieten van een aangename leefomgeving.

AVATO TUYA Slimme thermostaat voor CV-ketel- Inbouw -Thermostaat Via Wifi App besturing -stembediening.

5/5

Met de AVATO TUYA Slimme thermostaat voor uw CV-ketel kunt u nog meer comfort genieten in uw huis. Deze slimme thermostaat is eenvoudig te installeren en biedt u de mogelijkheid om de verwarming op afstand te bedienen via uw mobiele telefoon. Het is ook mogelijk om de verwarming te bedienen met uw stem, wat het gebruik van deze slimme thermostaat nog gemakkelijker maakt. U kunt ook verschillende programma's instellen, waardoor u nog meer kunt besparen op uw energieverbruik. Daarnaast heeft de AVATO TUYA Slimme thermostaat een gebruiksvriendelijk touchscreen waar u de verwarming makkelijk kunt aanpassen. Met deze thermostaat kunt u genieten van optimaal comfort en energiebesparing.

Slimme Thermostaat Water Verwarming Met Wifi App Besturing Stembesturing Alexa Google Thermometer Touchscreen.

5/5

Door de combinatie van deze slimme thermostaat met de wifi-app, kun je op afstand je waterverwarming instellen, afstemmen op je persoonlijke behoeften en het energieverbruik in de gaten houden. De thermostaat is ook uitgerust met stembediening via Alexa en Google Home, waardoor het eenvoudiger is om de temperatuur in te stellen en te bedienen. Daarnaast heeft de slimme thermostaat een touchscreen, waardoor het gebruiksgemak toeneemt. Met de slimme thermostaat heb je een betrouwbare en energiezuinige oplossing voor alle waterverwarmingseisen. Je kunt de temperatuur instellen op het moment dat je het wenst en het energieverbruik controleren. Bovendien kan de slimme thermostaat worden bediend met de wifi-app, stembesturing via Alexa of Google Home of met het touchscreen. Met de slimme thermostaat heb je altijd het perfecte watertemperatuur.

Google Nest Learning Thermostat Slimme thermostaat RVS.

5/5

Google Nest Learning Thermostat Slimme thermostaat RVS biedt een eenvoudige en effectieve manier om uw energieverbruik te verminderen. Het is een slimme thermostaat die uw thuistemperatuur en energieverbruik automatisch aanpast, zodat u kunt genieten van een comfortabel leefklimaat zonder al te veel te betalen. Deze thermostaat is voorzien van een gebruiksvriendelijk touchscreen dat uw energieverbruik in realtime bijhoudt. Het is compatibel met de meeste CV-ketels en gebruikt een mobiele app om de temperatuur te bedienen en te volgen. Bovendien heeft het een intelligente leerfunctie waarmee het automatisch de temperatuur aanpast aan uw voorkeuren. Het heeft ook een energiebesparende functie die u helpt uw energieverbruik te verminderen. Met deze slimme thermostaat kunt u gemakkelijk uw energieverbruik beheren en de kosten verlagen. Bekijk de compatibiliteitschecker om de compatibiliteit van je CV-ketel te controleren.

tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit Draadloze variant.

5/5

Met de tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit Draadloze variant kunt u gemakkelijk uw verwarming en warm water regelen. Deze draadloze thermostaat is de nieuwste versie met tal van innovatieve functies. Dankzij de slimme technologie kunt u altijd de juiste temperatuur instellen, ongeacht waar u bent. U kunt de temperatuur thuis makkelijk aanpassen vanaf uw smartphone, tablet of laptop. Met de tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit Draadloze variant kunt u ook geld besparen. Door slimme technologieën zoals geofencing, warmtegolfdetectie en slimme klimaatcompensatie wordt er gezorgd dat uw verwarming en warm water optimaal worden benut. Bovendien kunt u met deze thermostaat verschillende kamers of delen van uw huis apart regelen. Zo kunt u ervoor zorgen dat de temperatuur altijd precies is zoals u dat wilt en dat u niet meer betaalt dan nodig is.

tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit Bedrade variant.

5/5

Met de slimme thermostaat tado° V3+ Starterskit Bedrade variant kun je de verwarming in je huis eenvoudig op afstand regelen. Met de innovatieve technologie van tado° houdt de thermostaat rekening met je locatie, zodat je nooit onnodig veel energie verspilt. De thermostaat is eenvoudig te installeren en verbind je per kabel met de ketel. Met de bedrade variant van de tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit krijg je toegang tot verschillende handige functies. Zo kun je bijvoorbeeld je verwarmingsschema personaliseren en instellen op basis van je dagelijkse routine. Ook kun je de thermostaat gebruiken om de temperatuur te verlagen als je huis leeg is, waardoor je kosten bespaart en energie. Bovendien beschikt de thermostaat over een slimme open-en sluitdetectiefunctie, zodat je zeker weet dat je verwarming niet onnodig aanstaat.

tado° Draadloze Temperatuursensor.

5/5

Met de draadloze temperatuursensor van tado° verhoog je je comfort en energiebesparing. Deze geavanceerde sensor meet de temperatuur in verschillende ruimtes en past de verwarming of airconditioning aan op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Met deze sensor kun je je thermostaat ook bedienen vanaf elke locatie met een internetverbinding. De temperatuursensor is eenvoudig te installeren en koppelt zich direct met je Tado installatie. Het is een draadloze sensor, waardoor je hem overal kunt plaatsen. Hij heeft een aantal slimme functies, zoals een geavanceerd temperatuursensor dat automatisch de meest nauwkeurige lokale temperatuurmeetwaarde levert. Dankzij het lage energieverbruik kun je de sensor 24/7 gebruiken. Daarnaast is de sensor ook water- en stofbestendig.

Bosch EasyControl slimme thermostaat (bedraad).

5/5

De Bosch EasyControl slimme thermostaat (bedraad) is een innovatieve manier om uw huis te verwarmen en te koelen. Deze thermostaat is gemakkelijk te bedienen met het touchscreen of met de gratis app voor Android of iOS. Dankzij de slimme communicatie-interface kunt u de temperatuur eenvoudig aanpassen via de app of het display. Daarnaast kunt u de thermostaat ook bedienen via Ambient Light. Hierdoor licht de thermostaat bijvoorbeeld direct op wanneer de temperatuur wordt aangepast. De Bosch EasyControl slimme thermostaat (bedraad) is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Elke kleur geeft een andere functie aan zoals blauw voor het verlagen van de temperatuur. Daarnaast heeft de EasyControl ook een geïntegreerde energiebesparing functie, waarmee u kosten kunt besparen. Met deze innovatieve thermostaat bent u verzekerd van een aangename temperatuur in uw huis, maar ook van energiebesparing.

Ons laatste woord over de slimme thermostaten test

De beste 10 slimme thermostaten hebben we eenvoudig voor je op een rijtje gezet maar het is wel goed om zelf ook nog een slimme thermostaten vergelijking te maken. Dan weet je zeker dat je de ideale slimme thermostaat in huis haalt en dat je de komende tijd ook geen nieuwe meer hoeft te kopen.

Voor veel mensen helpt onze top 10 slimme thermostaten erg om een startpunt te hebben. Je kunt het beste onze top 10 slimme thermostaten gebruiken als beginpunt en daarna zelf verder kijken welke slimme thermostaat bij je past.

Conclusie van deze slimme thermostaten vergelijking

We hopen dat je deze top 10 producten over slimme thermostaten nuttig hebt gevonden. Er is veel onderzoek gedaan naar de beste opties om uit te kiezen, dus nu is het aan jou om te bepalen welke thermostaat het beste bij je past. Als je geen tijd hebt om alle producten zelf te vergelijken, is deze lijst met top 10 een goede start. Gezien de voordelen van een slimme thermostaat, is de investering een goede aankoop. Je kunt op afstand kiezen voor een gerichte temperatuur en zo energiekosten uitsparen. We hopen dat we je zo voldoende hebben geïnformeerd, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Wij zijn er zeker van dat je met behulp van deze top 10 een goede optie hebt gevonden. Mocht je toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Hopelijk wenst u veel plezier met uw slimme thermostaat!

Disclaimer: bij wonenmaster.nl reviewen we slimme thermostaten we zijn echter niet verantwoordelijk voor deze slimme thermostaten en de verkoop ervan.

Gepubliceerd op: 4 apr. 2023

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over deze top 10 slimme thermostaten

Wat is de beste slimme thermostaat voor je woning? Want dit kan voor iedere woning best wel verschillen. De inrichting van je woning kan door een slimme thermostaat er ineens heel anders uit zien. Daarom is het goed om te kijken hoe je woning er op dit moment uit ziet. 

Wij helpen je hier graag mee door middel van verschillende blogs die je op onze websites kunt lezen. In deze blogs leggen we je precies uit welke mogelijkheden er zijn en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Zo koop je zeker weten de beste slimme thermostaat.

Het is wel handig om alle informatie over de slimme thermostaten te verzamelen voordat je er eentje koopt. Op onze website kun je een hoop informatie over de slimme thermostaten lezen. Daarnaast kun je zelf nog wat onderzoek doen op het internet als je een hele hoop informatie mist. 

Meestal hebben wij ook nog extra informatie over de slimme thermostaten in de top 10 slimme thermostaten staan. De slimme thermostaat ervaringen laten bijvoorbeeld zien of een slimme thermostaat goed is en we delen het als er een nieuwe slimme thermostaat uitkomt. Meestal kun je dus wel een hoop informatie van onze website af halen.

Iedereen kan een slimme thermostaat in zijn of haar woning plaatsen. Het maakt dus niet uit wat voor een soort woning je hebt. Het ligt echt aan je eigen smaak en waarom je een slimme thermostaat koopt. Per persoon kan het namelijk verschillen waarom je een slimme thermostaat ideaal voor in je woning vindt. 

Een slimme thermostaat kopen wordt ook wel eens voor iemand anders gedaan. Het is dan een cadeautje. Wat is de beste slimme thermostaat voor iemand anders weet je vaak ook niet. Het is dus even kijken wat handig is en wat niet.

tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+ Inclusief 4 Slimme Radiatorknoppen. is de slimme thermostaat die best getest is na onze slimme thermostaten vergelijking. 

Indien je deze slimme thermostaat wenst te kopen kun je op de button onderaan de productomschrijving klikken. Je komt dan in de webwinkel terecht waar je deze slimme thermostaat kopen kunt.